In 5 stappen naar positief opvoeden


Positief Opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen. Hierdoor zal je een sterke relatie met je kind opbouwen, goed met elkaar kunnen communiceren en het gedrag dat je graag ziet kunnen stimuleren.

Positief Opvoeden is een geweldige manier om op te voeden. Kinderen die door middel van de Triple P methode opgevoed worden, presteren goed op school. Ook maken ze gemakkelijk vrienden. Ze voelen zich goed over zichzelf. Ook is de kans op emotionele en gedragsproblemen op latere leeftijd kleiner.

Positief Opvoeden is ook goed voor jou als ouder. Het helpt ouders om zich zelfverzekerder te voelen en minder stress te ervaren. Ook helpt het je om minder discussies met je partner te hebben over opvoeden.

Positief Opvoeden kent vijf basisprincipes. De tips die je Positief Opvoeden ondersteuning ontvangt zijn gebaseerd op deze vijf stappen, namelijk:

  1. Een veilige en stimulerende omgeving bieden
  2. Laten leren door positieve ondersteuning
  3. Een aansprekende discipline hanteren
  4. Realistische verwachtingen hebben
  5. Goed voor jezelf zorgen